Italiyada oilani birlashtirish (Qanday murojaat qilish kerak - qisqa qo'llanma)

Italiya o'zining yuristlari bilan mashhur. Mahalliy aholining ta'kidlashicha, ba'zida boshqa fuqarolarga nisbatan ko'proq advokatlar bor deb his qilishadi, sudlar ko'pincha yillar davom etadi va tizim samarali emas.

Madaniyat bilan yaxshiroq tanishish va o'z tajribamni boshqalar bilan bo'lishish uchun men immigratsiyaning barcha jarayonlarini rasmiy maslahatchilarsiz va yuristlarsiz o'tishga qaror qildim.

Oh, Gosh! Qancha soatni tejashim mumkin edi!

Shu bilan birga, men sizga oilangiz bilan birlashish tartibini aytib beraman.

Avvalo, oilangiz bilan birlashish uchun, siz Italiyada hayotning asosiy sifatini ushlab turish uchun munosib yashash sharoitiga va etarli daromadga ega ekanligingizni isbotlashingiz kerak. Aniq va juda mantiqiy tovushlar, shunday emasmi? Ammo yo'lda ba'zi ogohlantirishlar mavjud. Agar ular bo'lmaganida, men yozadigan hech narsa qolmagan bo'lardi!

Daromadlar

Siz oilangizning yillik yillik daromadi kamida 5.824,91 evro bo'lganligini isbotlashingiz kerak. Agar sizning oilangizda qaramog'ingiz bo'lsa, bu sonni ikki baravar oshirish kerak. (5.824,91 + har bir qaram oila a'zosiga teng yarmi.)

Masalan: Agar sizning xotiningiz va farzandingiz bo'lsa, unda tasdiqlangan daromadda 11649,82 evro bo'lishi kerak. Bu shuni anglatadiki, siz qanchalik tez pulni (qonuniy ravishda) olsangiz, shuncha tezroq oilani birlashtirish uchun murojaat qilishingiz mumkin.
 
Ushbu moliyaviy hujjat yillik soliq deklaratsiyasi yoki buxgalter (tijoratista) tomonidan imzolangan oraliq moliyaviy hisobot shaklida bo'ladi.

Yashash sharoiti

Bu, ehtimol, oilani birlashtirish voqeasining eng qiyin qismi. Siz yashaydigan kommunadan Idoneità abitativa deb nomlangan hujjatni olishingiz kerak. Mening eng yaxshi maslahatim - Municipio kommunasiga borib, u erda yordam so'rash. Ko'pgina munitsipalitetlarda oilalarni birlashtirish talablarini hal qilishga yordam beradigan maxsus menejerlar mavjud.

Avvalo, siz Carta d'Identita-ni olishingiz kerak, bu turar joyning isboti. Uzoq muddatli ijara shartnomasiga ega bo'lish, bu Municipioning Anagrafe bo'limida oson ish bo'lishi mumkin.

Idoneità abitativa-dan talab qilinadigan hujjatlar ro'yxati odatda kommuna saytida e'lon qilinadi. Hujjatlar yashash sharoitlari, energiya samaradorligi va mulk rejasi bilan bog'liq - bu uyning standart hujjatlari. Ko'pgina hollarda, uyni ijaraga olgan er egasi yoki ko'chmas mulk agenti talab qilinadigan hujjatlarni yaxshi bilishadi, shuning uchun ularni iloji boricha tezroq so'rang.

Kichik bolalar uchun sizdan uy egasi imzolagan tasdiqlash xati so'raladi.

Sizning Permesso di Soggiorno nomingiz bo'lmaguncha, odamlar hujjat so'rovlarini qabul qilmaydi. Shunday qilib, bitta maslahat shundan iboratki, barcha hujjatlarni oldindan tayyorlab qo'ying va ertasi kunga ruxsatnomangizni olishga shoshiling.

Oilaviy hujjatlar

Siz turmush o'rtog'ingiz uchun nikoh to'g'risidagi guvohnomani va har bir bola uchun tug'ilganlik to'g'risidagi guvohnomani taqdim etishingiz kerak. Barcha hujjatlar italyan tiliga tarjima qilinishi va Italiyaning vakolatxonasi / Bosh konsulligi tomonidan qonuniylashtirilishi kerak. (Siz buni o'zingizning mamlakatingizda qilishingiz kerak.) Odatda, o'nlab tarjima agentliklari konsulliklarni legallashtirish imkoniyatiga ega.

Shubhasiz, siz o'zingizning hujjatlaringizni, Permesso di Soggiorno va ijara shartnomasini topshirishingiz kerak bo'ladi.

Oilani birlashtirish uchun murojaat qilish

Oilani birlashtirishning ikki yo'li mavjud: birinchisi va ishchi. Birinchisi Ricongiungimento familiare, ikkinchisi Coesione familiare deb nomlanadi.

Rikongiungimento jarayonini kimdir boshidan kechirgani haqida hech qachon eshitmaganman, chunki bu uzoqroqdir: birinchidan, yuqorida sanab o'tilgan barcha hujjatlar bilan oilangizga (Nulla Osta) kirish huquqini olish uchun ariza topshirsangiz, ko'p kuting, shundan keyin murojaat eting. vizalaringizni mamlakatingizda olish uchun ko'p kuting, shundan so'ng siz Permesso di Soggiorno-ga murojaat eting.

Coesione holatida sizning oilangiz Italiyaga sayyohlik vizalari bilan kiradi va keyinchalik ular sayyohlik vizalarini Permesso di Soggiorno shahriga aylantiradilar. Tovushlar osonmi? Haqiqatan ham shunday!

Agar sizning oilangiz to'g'ridan-to'g'ri turistik vizalar bilan Italiyaga kelmagan bo'lsa (pasportda Italiya muhri yo'q, ya'ni boshqa Shengen mamlakati orqali), u holda siz Questuradan Dichiarazione di presenza olishingiz kerak. Keyinchalik siz uni ariza hujjatlariga biriktirasiz.

Sizda barcha hujjatlar tayyor bo'lgach va ularning turistik vizalari tugashidan oldin (aslida bir yil ichida, lekin keyin Italiya ichida mahkam o'tirishingiz kerak bo'ladi) siz standart sariq to'plamdan foydalanib, Permesso di Soggiorno uchun arizani yuborasiz. Pochta idorasidan (Posta Italiana - Sportello Unico). Agar siz biron bir narsani o'tkazib yuborgan bo'lsangiz, barcha hujjatlarni to'ldirishga yordam beradigan Questura-da (agar bolalar bo'lsa) ular bilan kelish kerak sanani aytib berishadi.

Muqaddima

Iltimos, agar biror narsani o'tkazib yuborgan bo'lsam yoki sizga biron bir tushuntirish kerak bo'lsa, menga xabar bering. Va nihoyat, iltimos, bizning Routes.Tips veb-saytimizni va atrofingizdagi g'aroyib joylarni va qiziqarli tadbirlarni topishga yordam beradigan ilovani sinab ko'ring. Bu mening Italiyada ishlayotgan startapim.